lördag 28 februari 2009

Vilken slump!

Idag var jag och Miki på Terrierutställningen i Nyköping för att mingla lite och kika runt. Folk tittade lite snett på oss där vi kom och pekade, viskade och log. Herregud, har dom aldrig sett en riktig hund förut? :D

Nåväl, där bland alla Amstaff, JRT, Yorkie och Bullar så fick vi syn på en annan Whippet. Självklart börjar man småprata och då visade det sig, hör och häpna, att den andra Whippeten är Mikis kullbror Play a While Stockmans! Vad roligt, honom har jag aldrig sett i verkliga livet och han var en stilig sak med precis likadana uttrycksfulla pepparkornsögon som sin syster :)

Tyvärr hade jag ingen annan kamera med mig än mobilen och jag ska inte påstå att det blev några bra bilder, "Stockmans" verkade inte vilja fastna på bild! :)

Kul sammanträffande iallafall!


torsdag 19 februari 2009

Ny kompis!

Karin, som har Amerikanska Bulldoggen "Loppan", har fått hem en ny hund till sin lilla flock. En liten omplacerings-blandras vid namn "Lusen" (ja hon döpte om honom :D) som vi fick träffa idag. Vi började med en långpromenad i koppel för att se om han och Miki verkade fungera ihop, vilket de gjorde. Så vi åkte hem till min inhägnade tomt och släppte de två lösa. 

Jag måste nog säga att jag aldrig sett Miki och någon hund leka så bra ihop tidigare! Det fungerade helt smärtfritt och de läste varandra jättebra, lekte med leksaker ihop, sprang, kampade och busade i full fart. 

Nu ligger hon i sin koja och drömmer & voffar högljutt :)





Foto: Karin Wulff


måndag 16 februari 2009

Terrier vs Whippet

En tidig morgon förra veckan åkte jag ut med Miki på ett stort fält tillsammans med kompisarna Myra, Quince & Ylva. Myra är som bekant av rasen dvärgpinscher, Ylva är en borderterrier och Quince är även han en whippet. Eller även han... jag ska nog snarare säga att Miki är även hon en borderterrier. För hennes favoritkompis är förvånande nog Ylva! De brottas, kampar, morrar, välter varandra och naggar varandra i nackskinnet. Ylva jagar Miki runt runt med ett högljutt drevskall, tills Miki "ger sig" och så får Ylva "fälla henne" och brottningen är igång igen. Så kan dom hålla på hur länge som helst.

Är Miki och Quince själva ute så, jaja, då går det väl an att springa med honom! Men är Ylva med så är det bara hon som gäller. Ibland tror jag Miki är en liten terrier innerst inne (eller ytterst ute kanske). 

Varför utnyttja den stora ytan av ett fält när man kan brottas på plats?

"Okej, kom igen kompis, jag fintar dig lätt!" (Myra har hittat harbajs.)

Tillslut fick vi faktiskt koppla en av "terriersarna" för tillsammans jagade de stackars whippet Quince med ett tvåstämmigt drevskall *skäms*

Ja jag säger då det! Hon är för härligt min lilla primadonna.
Allt är roligt, allt är bra och livet är till för att levas fullt ut!

onsdag 11 februari 2009

Miki 090211

Miki på stranden idag. Söta lilla knappnålshuvudet!

Foto: Filip Snäck

måndag 9 februari 2009

Dagen efter...

Som kontrast till dagens tidigare inlägg om gårdagens Agility lägger jag in en film på hur Miki såg ut idag på f.m. Eller förresten, hon har sett ut såhär hela dagen idag. Här kan vi iallafall prata energisparläge :D

onsdag 4 februari 2009

Utmanad

Jag har blivit utmanad av flera olika personer så jag tänkte bidra med min uppgift här:

"Gå in i mappen Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade."

Här kommer min bild, från mappen 2008-04-20 Jogersö & GrillMiki



Bilden är från när jag och Filip och vår nya familjemedlem Miki packade en picknickkorg och åkte ut till vårt havsbad Jogersö en solig Aprildag 2008. Här håller jag på att lära henne att sitta, men den mycket erkända och vanliga metoden "godis över huvudet". En härlig dag var det iallafall och vi längtar till våren massor nu!


Då nästan alla jag känner redan har blivit utmanade så utmanar jag inga fler från mig.