måndag 29 juni 2009

Jazza

Efter två dagars velande och testande av namn så insåg jag att valpen är en "Jazza". Hon jazzar fram och tillbaka med sin lilla vita rumpa där hon går, i sina på tok för stora vita stövlar :D
Så nu är det bestämt! Tack för alla namnförslag :)

Husse Filip var valpvakt idag medan jag och Miki var på LC-prov, och han passade på att fota lilla Jazza i trädgården. Jag måste säga att han börjar bli riktigt bra på att fota, och jag blev så glad över att han tagit dessa bilder! <3








söndag 28 juni 2009

LC Stjärnhov 090628

Imorse åkte jag och Miki till Stjärnhov för LC-prov! Redan kl 05.00 imorse var det 15 grader varmt ute och som det utlovats var det ungefär 31(tusen) grader varmt och ingen skugga någonstans i hela världen kändes det som. Många många liter vatten gick åt, hundarna badades, svalkades, kyldes och vätskades. Jag själv låg stundvis med en kylklamp i nacken och en kylduk runt skallen för att inte få solsting.

Inte alltför kul att springa idag tyckte Miki och för en gångs skull måste jag säga att hon inte gav allt. Hon orkade inte och sprang riktigt dåligt i båda loppen tyvärr! Hennes slutpoäng blev 59,75 och hon slutade på en blygsam 92:a plats av 98 startande whippets :D Älsklingen!

Dock blev det jubel i lägret när det visade sig att två Swaara-hundar tog CERT. S. Holly Golightly "Ylva" och S. Gloria Gold "Mica" knep CERT båda två och vi var så glada!

Vi campade även ihop med Maria med Snawa (och Raja) samt Birgitta med Jisco, och Snawa slutade på 78,5 poäng och Jisco på 81,5 poäng. Heja heja.

Fortsätter det vara så här varmt så kommer jag nog inte att åka till Söderhamn, jag vill att LC fortfarande ska vara KUL för Miki, inte något som är jobbigt och ansträngande. Dessutom har jag lite svårt de sjukt långa tävlingsdagarna, över 12 timmar i gassande sol tär på kropp och psyke...

Som Jiscos persoliga hejarklack idag tänkte jag filma hans andra lopp för att visa Birgitta hur bra han springer. Det jag dock inte tänkte på var att hålla käften under inspelningen, men jag blev så hänförd av spänning och tänkte därför dela med mig av hur det kan se ut...nåja låta!, under ett lopp :D Ljud på (och norrländska-filter av):

Hot Isle Jisco vs Grändens Mc Adam i lopp två.
Speaker: S. Forsvall

Om någon nu missat det så var det varmt idag. Låt mig illustrera ungefär hur varmt:

fredag 26 juni 2009

Hej!

Jag hör efter hur lilla skruttan har det och hon verkar ha det bra :)

torsdag 25 juni 2009

Nu är hon här!

Skulle egentligen hämta "lillan" på söndag eller måndag, efter Stjärnhov-provet. Men idag fick jag valpabstinens så jag ringde Filip och tvingade honom att vara vara valpvakt på söndag, sen ringde jag till Åsa och sa att jag kommer minsann och hämtar valpen idag!

Så nu är hon hemma det lilla livet.
Alldeles tyst och snäll och välmående i bilen, i medhjälpare Hannas knä. Sista milen åkte hon bak med Miki och det gick utan några som helst problem.



Miki är alldeles förundrad: "Är den där lilla valpen till mig? Bara till mig?". Medan valpen tog en liten tupplur gick Miki och hämtade alla leksaker hon kunde hitta och la på golvet framför den lilla. "Kom igen, vi kan väl kanske leka?". Men usch vilken tråkig valp, inget gensvar fick man där inte.

Nu har hon dock piggnat på sig lite och jag bävar inför att det här ska bli en låååång (livstid)natt :D Den ena är kaxigare än den andra och det verkar bo en liten ligist även i lillasyster!

Det lustiga är att hon varken ser ut som en Juni, Juli eller Augusti, och kallas nu helt sonika för "Valpen"... så jag vet inte riktigt vad jag ska kalla henne :)

tisdag 23 juni 2009

SKK Avesta 090613

Har ju glömt redovisa om utställningen i Avesta som vi var på förra helgen! Jag hämtade upp Johanna med Line & Myra i Mariefred och tuffade vidare i min nyköpta bil till Avesta. Regnet öste ner från att jag slog upp ögonen den morgonen och det blev bara värre allteftersom dagen gick! Vi mötte upp Åsa med några fler av hennes valpköpare och vi försökte trängas allihop och värma oss under mitt utställningstält. Vilket regnväder det var, med tillhörande iskalla kastvindar. Brrr!

Miki var anmäld till Bruksklass för första gången och i hennes klass var det tre anmälda. En dök inte upp så det var bara vi och en till hund som entrade ringen. Miki tyckte inte alls att det var roligt med regn (lika för alla som (o)tur var) och var inte helt olik en Italienare på bordet :) Hon klapprade tänder och hela kroppen bara skakade av kyla och att få ut några bakbensvinklar var det inte tal om.

Den andra tiken i vår klass fick en 2:a, och lite oroligt ställde vi upp framför domaren. Men han sträckte sig efter det röda bandet och jag hann börja fantisera om CK innan han tog mig ner på jorden och sa "En etta, och så nöjer vi oss med det idag så hon får utvecklas lite mer...".
Damn it!, om man får säga så hihi.

Fick bilder i mailen från Johanna på Miki under uppställningen, och jag blev förvånad över hur bra hon faktiskt står. Det kändes som att hon bara hängde i kopplet och ville därifrån.

Gummistövlar, regnjacka och blöta byxor upp till knäna.


I bakgrunden ser man ungefär hur mycket det regnade. Men Miki är söt ändå .

söndag 21 juni 2009

WR-tävling - licenslopp 1.

Igår var det dags för Mikis första licenslopp i Whippet Race, på "hemmaplan" Norrköping. Jag tog med mig Filip och han laddade återigen sin kamera för att öva att ta bilder på springande Whippetar, kan vara bra att kunna :)

Miki skötte sig strålande och har nu klarat sitt första licenslopp. Nu behöver vi ett till på någon bortabana, frågan är om vi ska åka till Kalmar eller Halmstad, vilket som är närmast och finast att besöka som minisemester?

Upplägget är sådant att alla hundar lottas in i 2 st försöksheat, oavsett ålder, kön eller erfarenhet. Endast en "licenshund" (hund som inte får registrera sina poäng, utan springer för licens) i varje heat får förekomma, och 4 hundar springer i varje heat. Efter att alla har sprungit lottar man in hundarna i semifinaler, där hundarna med snabbast tid lottas in i semifinal A1 och A2, sedan B1 och B2... med fallande bokstäver tills hundarna tar slut =) De hundar som i sina semifinaler kommer 1:a och 2:a går vidare till A-final, B-final...osv. 3:an och 4:an slås ut.

För en licenshund gäller det bara att springa alla sina lopp "rent", d.v.s att inte ge sig på någon annan hund, inte strula i starten eller springa av banan. Placeringen i loppen är oviktig, men man tävlar ändå som de andra i semfinal och final, vilket gör det hela både spännande och kul!

Miki fick en tuff start i sitt första försöksheat. Hon lottades först in tillsammans med Axrace's Cheesecake, en av Sveriges snabbaste racinghundar :D Sen blev hon prejad och R.A.F:ad (R.A.F - ruffing, attacking, fighting) av hunden som sprang bredvid henne, men hon gjorde sitt bästa för att bara komma undan och springa vidare och kom i mål rent, dock sist. Hunden som tacklat henne blev varnad i det loppet, och Miki slutade på 10.62 sekunder.

I andra loppet blev hon prejad igen av en hund som tänkte byta spår, men hon vägrade bli störd och sprang vidare som den den killer queen hon är. Godkänt lopp även där, tid 10.41. Sen blev hon lottad in i semifinal H, och den sprang hon alldeles utmärkt och lyckades t.o.m komma tvåa i mål och gick därför till H-final, haha. (I vilken hon kom sist på tiden 10.31, men oj vad spännande det var!!)

Tack igen Anna-Karin för starterhjälp och moraliskt stöd, och tack Janet, Jörgen & co för trevligt sällskap! Vi gillar Whippet Race :)

Lång kö till veterinärbesiktningen på morgonkvisten


Miki, min smula, står och ser söt ut.


Miki i första försöksheatet, på väg att bli prejad. (Axrace's Cheesecake är nog redan i mål :D)


Miki i blå startbur, och trasan är igång!

Försöksheat 2, Miki (i mitten) är återigen på väg att bli prejad!
Semifinal och lillbruden kommer tvåa, strax före en känguru ;)

Gazolin Pommel ...tja, vad ska man säga.. :D
Swaara Girl Next Door "Lowa" vann priset "Licenstik m. snabbaste tid". Lowa hade samma tid som den snabbaste tiken! 9.91. Vi ser en blivande racestjärna här.

Prisutdelning i H-final, vi fick stå på pallen! Hurra.

onsdag 17 juni 2009

Presentation


Jag tänkte presentera vår blivande familjemedlem.
Hon heter Swaara Joyful Joyful och är 7 veckor gammal.
u:Zelig Calamari Union e:Adagio Love Supreme
Åsa berättade i våras att hon parat sin tik Lisa, och när hon skulle berätta vilken hane hon använt så tänkte jag av någon anledning "Säger hon Robbie nu så måste jag ha en valp...". Jag har beundrat honom länge och speciellt efter filmen från Crufts, vilken superhärlig hund. Nu sa ju Åsa såklart Robbie bara för att jag, som absolut inte skulle ha någon valp förrän Miki är minst 10 år, skulle få erkänna mig intresserad.

Sagt och gjort så fick Lisa sina valpar. 4 hanar kom ut, och så klämde hon ut en liten tik. En randig sak med bred vit bläs och vita strumpor. Okej Gud, jag förstod piken!

Så om allt går som det ska flyttar denna tjej hem till oss nästa vecka! Ska bli mycket intressant att se vad egoisten Miki har att säga om den saken. Jag hoppas att det ska gå över förväntan, för jag har redan tänkt alla katastroftankar som finns. Och har även haft fullt upp med att övertala sambon ;)

Namnet fick jag bestämma själv, och jag tycker att Joyful Joyful är ett fint klingande namn. Som tilltalsnamn tänkte jag först att hon skulle heta Juni men eftersom Mikis mamma heter det kändes det lite stulet. Så då bestämde jag mig för "Julie", ett underbart namn!
Dock med Miki-anpassad stavning = "Juli".
Nu längtar vi efter lillasyster och förbereder oss med mental träning och familjeterapi.

torsdag 11 juni 2009

Dafne Design

Jag hittade för ett tag sen en tjej på nätet som syr vinthundshalsband. Beställde ett brett halvstryp i läder med ett fint dekorband och är supernöjd med det. Både med kvalitet, pris, kontakt och leveranstid! Har fått väldigt många positiva kommentarer om halsbandet också och folk som har frågat "Men VAR har du fått tag på det där snygga halsbandet?". 

Förra veckan beställde jag ett till halsband av denna tjej, denna gång ett Namnhalsband med Mikis namn på. Också det i brett läder, halvstryp. Har haft det på Miki i två ynka dagar och folk har redan stoppat mig och undrat "Men VAR har du fått tag på det där urtjusiga halsbandet?" :)

Så nu måste jag självklart göra reklam för denna superduktiga halsbandsmakare! Hon heter Gabriella och har hemsideadress: www.dafnedesign.se

Halsbanden håller hög kvalitet och är otroligt välsydda och fina.
Dessutom är det nästan skamligt bra priser! (vilket iofs är bra då jag gärna köper fler..:D)

Så vill ni hitta breda snygga vinthundshalsband, eller vanliga hundhalsband för den delen, så är det ett absolut måste att handla av Gabriella!

Det första halsbandet vi köpte, som har fått så mycket beröm!

Namnhalsbandet som vi fick igår:
(vet dock inte varför Miki valde att se ut som en säl på bilden)

onsdag 10 juni 2009

Whippetrace Norrköping

Ikväll fick jag ett infall att åka på Whippet Race-träning i Norrköping. Filip ville testa sin nya kamera på "springbilder" så han gillade idén och följde med.

I Norrköping blev vi varmt välkomnade av tränare och funktionärer, jättekul att komma till en träning när man blir så omhändertagen! Marie var vänlig att låna ut munkorg i lagom stor (liten!) storlek och snälla Anna-Karin visade oss om hur allt går till och hjälpte mig att fixa med loppen och starta Miki. Vi fick börja med ett halvt lopp utan munkorg ... piece of cake, sa Miki och sprang för brinnande livet. Sen testade vi med munkorg. (Hannibal Lector-style) Med vad?, sa Miki, jag märkte ingenting?. Då fick vi testa starta från öppen bur också... Inga problem sa Miki och kutade som en liten pil! Okej, då testar vi med stängd bur och en annan hund!? Of course! sa Miki.

Tillslut hade hon sprungit ett helt lopp med start från bur och tillsammans med 2 andra hundar, utan några som helst bekymmer och med en glöd (och ett drevskall) utan dess like! Det är visst mer framsteg än vad de flesta hundar fixar på flera träningar sa Anna-Karin, och jag är egentligen inte förvånad, Miki förundrar mig varje dag. Allt hon gör ska göras till 100%!

Det gick faktiskt så pass bra att vi bestämde att Miki redan skulle få anmäla till WR-tävling dagen efter midsommar. Vi behöver bara åka till träning nästa vecka och öva lite burträning så att det känns helt bekvämt (oavsett vilka hundar som bufflar runt bredvid henne) så är hon redo för licenslopp. Haha, vi som "bara skulle åka och testa", är nu redan sålda på WR. T.o.m Filip tyckte det var kul att följa med och det är bra betyg med tanke på att det var Sverigematch i fotboll samtidigt, som han inte ljudade ett ord om att han missade!

Filip hade lite svårt att fota i det något regniga och gråa vädret, men några bilder blev jättebra och han lyckades fånga flera roliga ögonblick som jag lägger ut här =)

Bilderna går att klicka på för att visas i större storlek.

Här springer proffsen och visar hur en slipsten ska dras.


Att hålla en 11-kilos Whippet kan ibland vara tyngre än man tror.


Miki testar utan munkorg första loppet. Och simmar ur bild. Tjolahej!


Andra gången sätts munkorg på, och visst ser det häftigt ut!


"Jag ska ta den!!"


"Jansson" (Springeldens Second Chance) kör med en egen, väl fungerande, stil.


Så även lilla Mibisan-valpen :)


HUR ska man hinna bromsa in egentligen?


"Noddy" (Nicodeme Lazarus) gjorde en sjuhelvetes volt i jakt på trasan!


"Whooaaaa, jag har den jag lovar!"


"Jag har den, se, jag har den ju!"


Sen en lite sämre bild, men det är iallafall Miki som springer med proffsen tillslut =)


Tack för en supertrevlig kväll, vi återkommer nästa vecka!

torsdag 4 juni 2009

Gerard O'Shea

I veckan har jag och Miki deltagit i en tvådagars handlerkurs för Gerard O'Shea. Arrangör var min kära vän Veronica och jag har därför hjälpt till att fixa och dona inför kursen, bl.a genom att sprida ordet om kursen vilket resulterade i många vinthundar! Bl.a 2 salukis, 1 galgo, 1 italienare, och 7 whippetar =) Roligt!

Gerard är, som redan många vet, störtskön. Han är rolig, ärlig och rak, inspirerande och mycket kunnig. Han förfasas över hur utställningsvärlden ser ut idag och hur "vänstervarvare" alldeles för ofta inte har någon själ bakom utställandet utan är världens tråkigaste folk. Så under två dagar har vi fått lära oss till stor del att busa med våra hundar, bygga förväntan, attityd, uttryck och att växla mellan lugn och aktivitet. Helt enkelt att få hundarna att ta fram sin karisma i ringen (och vår egen för den delen!)

Så nu är jag nästan proffs på att ställa ut och upp Miki!.... oh nej, men jag har lärt mig en del nya tricks och framförallt hur viktigt det är med timing, och att inte dämpa min hund för mycket i ringen, det ska vara kul att ställa ut! Även om alla andra gör "samma som varandra" betyder det inte att jag måste göra så. Ska försöka komma ihåg det också bara när nervositeten sätter in.

Nu är vi sandiga och trötta. Och laddade inför lördag då vi ska ställa ut i Norrköping!

Och till sist såklart, om ni har möjlighet att gå en handlerkurs för Gerard, gör det! Det kan verka lite "too much" vid första anblick när man bara ser/hör på hans humoristiska svengelska, hans charader och utrop och energi, men förstår man hans helhetstänk så är det oslagbart.

"Action - Reaction"

Gerard visar med Miki hur man lär in stå med hjälp av shaping.

Kan tillägga att hon var strålande duktig och fick beröm av honom*stolt*